Динаміка Біблійних Змін

Опис курсу

Де Бог, коли я страждаю? Як побачити вихід у лабиринті життєвих труднощів? Як вирватися з полону розчарування? Чи зможу я подолати гнів?

Курс ДБЗ пропонує нешаблонні відповіді на важливі життєві питання. Завдяки курсу ви проаналізуєте у чому проблема втрати миру у стосунках з Богом та людьми, викриєте корінь обплутуючого гріха та навчитеся правильно вирішувати конфлікти. Ви пройдете потужну трансформацію саме завдяки Христу, а не шляхом самокопання чи за допомогою сили волі.

Цей курс допоможе оживити стосунки з Богом та отримати справжню свободу у Христі, що неодмінно змінить ваше життя.

Про професора

Девід Паулісон, M.Div., Ph.D. (1949 – 2019)

Девід Паулісон служив у CCEF на посадах виконавчого директора (2014-2019 рр.), викладача та головного редактора Журналу біблійного консультування (Journal of Biblical Counseling). Він мав докторський ступінь від Університету Пенсільванії та ступінь магістра богослів’я від Вестмінстерської богословської семінарії.

Девід – автор багатьох робіт, присвячених біблійному консультуванню та зв’язкам між вірою та психологією. У його книгах «Побачити новими очима» та «Говорити істину в любові» розглядається вчення Писання, яке дає змогу розуміти людей та консультувати їх.

У книзі «Рух біблійного консультування: історія та контекст» вивчається розвиток місії CCEF і ті обставини, в яких це відбувається. Серед останніх книг Девіда: «Божа благодать у ваших стражданнях», «Як відбувається освячення?», а також «Добро і гнів».

Деталі курсу

Вартість курсу “Динаміка біблійних змін” складає 225 доларів США. Для Вільних слухачів це 125 доларів.

Для мешканців України в умовах воєнного часу базова ціна за курс буде 150$ без можливості застосування інших знижок. Ціна для вільних слухачів – 100 $

Вартість курсу може змінюватись в залежності від періоду реєстрації.

Цей курс обов’язковий перед тим, як проходити інші курси.

Книги

Студенти мають купувати окремо лише книги. Будь-яка інша необхідна література надається разом із доступом до курсу. У цьому курсі потрібна наступна книга:

● «Милість Божа у ваших стражданнях» Девід Паулісон

Розклад курсу

Тиждень 0: Введення та огляд курсу
Тиждень 1: Розуміння людини
Тиждень 2: Розуміння спеки
Тиждень 3: Мудрість, здобута у Христі
Тиждень 4: Розуміння ситуації (частина 1)
Тиждень 5: Розуміння ситуації (частина 2)
Тиждень 6: Практичне застосування: Джеймс
Тиждень 7: Вплив серця
Тиждень 8: Гріх і серце
Тиждень 9: Гріх та перетворення
Тиждень 10: Жити з особистою чесністю
Тиждень 11: Фінальна лекція
Тиждень 12: Іспит

Графік проведення наборів та реєстрація

НабірПеріод навчання
Набір 1.147 Січня 2024 – 30 Березня 2024
Набір 1.1531 Березня 2024 – 22 Червня 2024
Набір 1.1630 Червня 2024 – 21 Вересня 2024
Набір 1.1722 Вересня 2024 – 14 Грудня 2024

  • Для реєстрації на наші курси напишіть нам на електронну пошту school@helpforheart.org.
  • Вільні слухачі можуть реєструватися на курс протягом всього року, тому що там немає прив’язки до куратора чи групи. Студент отримує доступ до матеріалів курсу після проведення всіх сплат.

Залишились питання?

Якщо у вас залишилися питання щодо навчання, спробуйте знайти відповіді на них у розділі “Часті питання“.

Відгуки

Грибовод Денис, Київ, Украина

Завдяки ємним, глибоким і актуальним лекціям і статтям змінюється мій погляд на те, що відбувається в моєму житті, змінюється моє ставлення до Бога й обставин, інших людей. Дружина каже, що я змінився в певних моїх реакціях на наші нагальні “стислі” обставини. Її слова: “раніше ти б відреагував інакше”…

Бог “змушує” переосмислювати своє життя перед Ним. Бачу як Бог змінює мене! – хоч і не так швидко, як мені хотілося б ))

Подобається, що в статтях присутній елемент застосування. Це змушує проганяти себе по тих питаннях і чесно відповідати собі на них, навіть якщо не дуже хочеться. При цьому, “застосування” допомагає краще побачити свій стан, свою реальність, зробити висновки і прийняти рішення для Бога.

Дискусії допомагають побачити не тільки свою, а й іншу точку зору на пройдений матеріал!

Іра Радзивилюк

Для мене ці місяці навчання теж були великим благословенням! Гарний час зосередитися на своєму серці, на Богові, проаналізувати стосунки з людьми.

Мене дуже надихнули думки про те, що християнське життя – це напрямок, а не досягнення. Це дуже мене підтримує в моменти падінь! І взагалі, загальна зосередженість усього вчення на Богові, милосердному й терплячому, допомагала мені по-новому сприймати свої стосунки з Ним, знаходити в Ньому притулок і прийняття! І особливо сильно це вплинуло на моє ставлення до недоліків і гріхів інших людей – також прощати, поблажливо ставитися та вміщати!

Тетяна Кучер

Це був особливий період життя, коли Писання заграло новими барвами, багато істин ожило, відновилося. Я волала і Бог почув.

На курсі довелося повернутися до страждань, подивитися в обличчя болю, пірнути і з Божою допомогою виринути. Озираючись назад, бачити Божу роботу в моєму житті та благість.

Бог показав мені, що стоїть за моїми розчаруваннями. Раніше я молилася про усунення важких обставин, а не за зміни в моєму серці. Для мене моя воля була благою, а Божа – незрозумілою. Я втрачала Бога з поля зору, не помічала Його роботу, концентруючись більше на тому, що відбувається, і на собі, на тому, що мені слід робити. Молилася, чекала і не розуміла. Лекції, статті, дискусії, роботи та коментарі до них допомогли побачити картину страждань, розчарувань, болю по іншому. Тепер вони слугують каталізатором для пошуку Бога і зміцнення у вірі.

Навчаючись на курсі “Динаміка біблійних змін”, я бачила дивовижну Божу роботу в моєму серці, коли Бог відкриває Себе, показує гріх, прощає і виводить із зацикленості на собі. Не забирає мої проблеми, але показує потреби інших людей і дає бажання і можливість послужити, щиро і з покорою, а не тому що так потрібно.

Дякую Богу, кураторам, тим хто працював над курсом і кожному студенту за відкритість, чесність і мудрість. Це радість – перебувати в такій компанії, хоч і онлайн. Благословень на важкому життєвому шляху!